La mecanografia online no és avorrida

El joc del menjaclosques incentiva l’escriptura ràpida amb el teclat. 

Sabem que la mecanografia pot ser avorrida perquè comporta un tipus de tasca repetitiva. Però si a cada sessió variem els exercicis, fem que l’activitat sigui més entretinguda i al mateix temps treballem l'habilitat d'escriure de pressa.

El joc del menjaclosques trenca la monotonia de les lliçons de mecanografia més feixugues, mentre seguim entrenant la psicomotricitat dels dits.

A més, hi ha la possibilitat d’escollir entre tres idiomes, de manera que es practica el nom de les fruites en altres llengües.

Corre, corre que t'atrapa!

L’objectiu d’aquest joc és evitar que el menjaclosques arribi al final del camí. Per tant, has d’escriure les paraules de fruites del text de mostra més ràpid que la velocitat del menjaclosques. Quan comença una nova paraula, el menjaclosques torna a la posició de sortida.

L’al·licient és que, si no t’atrapa el menjaclosques, guanyes un punt per cada paraula escrita. Cal tenir en compte que, quan acumules 25 punts, el menjaclosques augmenta la velocitat.

Si en algun moment el menjaclosques t’atrapa, el joc s’acaba i torna a començar automàticament. De tota manera, en qualsevol moment pots decidir quan acaba el joc.

Juga al Menjaclosques gratis!

Aquí trobaràs un enllaç per tal que juguis una estona i provis la dinàmica del joc. Procura posar els dits al teclat de manera correcta i intenta escriure sense mirar-lo.

Gaudeix i corre abans no t’atrapi el menjaclosques!

Punxa aquí per jugar gratuïtament.

Supera els nivells de dificultat

El joc té tres nivells. Cada nivell s’identifica amb colors diferents:

  • Bàsic: color groc. Les paraules no tenen accents ni dièresis i la velocitat és lenta.
  • Mig: color blau. En aquest nivell tampoc hi ha accents ni dièresis, però la velocitat augmenta una mica.
  • Avançat: color vermell. El nivell avançat incorpora accents i dièresis a les paraules i la velocitat del menjaclosques és ràpida.

Origen del nostre Menjaclosques

A Mecaonline fem les millores tenint en compte l'opinió dels alumnes. Aquest joc va sortir d'una proposta feta per un grup d'extraescolars de quart i cinquè de primària.

Els nens i nenes d’aquest grup mecanografiaven lliçons amb cançons del grup Macedònia. Així va sorgir la idea d’usar noms de fruites al joc.

El joc imita un antic software realitzat en programació BASIC amb el que els nens es van divertir molt. Les classes de mecanografia van ser molt més entretingudes!