dislèxia

¿Què és la dislèxia?

La dislèxia comporta dificultats amb la lectura. Això és degut al fet que les àrees de cervell que processen el llenguatge no permeten una identificació nítida dels sons de la parla. Les capacitats auditiva i de visió i la intel·ligència són totalment normals. Gràcies a la detecció precoç i al suport emocional les persones que pateixen dislèxia poden tenir una escolarització i vida adulta reeixides.

Font sans serif

Diversos estudis demostren que les lletres de "pal sec" —també anomenades "sans serif"— faciliten la lectura a qui pateix dislèxia. En canvi les lletres amb rematades (serifas) fan que la lectura sigui difícil i amb errors.

Mecaonline, el programa de mecanografia online, té en compte aquesta característica. Per això, el tipus de lletra Arial del text de les lliçons a mecanografiar ajuda a les persones amb dislèxia a seguir el curs.

dislexia
Tipo de letra "sans serif"
letra_dislexia

Lliçons de mecanografia online

Els exercicis estan ordenats segons el nivell de dificultat. Les lliçons més fàcils consisteixen a teclejar sèries de lletres o conjunts de caràcters per conèixer el teclat. Un cop superat aquest nivell, es passa a teclejar paraules curtes.

L'ordenació per grau de dificultat ajuda a qui té dislèxia a realitzar exercicis de repetició per línies. Aquesta activitat facilita la memorització i evita la confusió entre lletres.

A Mecaonline t'ajudem

Si tens dislèxia i necessites aprendre a mecanografiar, posa't en contacte amb nosaltres: hola@mecaonline.es.

Estarem encantades d'ajudar-te a aconseguir-ho. Posarem al teu servei els nostres anys d'experiència i formació acadèmica.

gutenberg_letters
texto_dislexia